Gry – pomoc techniczna – przekierowanie

  • mafiozo303
    Uczestnik
    Dołączył:07.2013
    Postów:2

    hej czy mozna zarejestrować egzemplarz gry??? bo na mojej kracie reje. pisze że pod adresem www. cdprojekt.pl/rejestracja. wiec wpisałem tak i po chwili wyświetliło sie ze strona inter. skasowana . prosze o odpowiedz

    poloni
    Uczestnik
    Dołączył:07.2013
    Postów:1

    proszę o pomoc gdy instaluje nie mogę wejść w grę bo pisze mi failed initialize the engine

    MBaker
    Uczestnik
    Dołączył:07.2013
    Postów:1

    `A required security module can not be activated. This program can not be executed` taki o to komunikat wyświetla mi się podczas próby włączenia Dead Rising 2 sprawa prosta wie ktoś jak usunąć ten problem byłbym baaardzo wdzięczny za pomoc 😉

    Mordrago
    Uczestnik
    Dołączył:07.2013
    Postów:1

    Witam!

    Otóż mam dość dziwny problem . Kilka dni temu kupiłem nowy komputer, oto dane sprzętu:

    Win 8

    Intel Core i3-3220 CPU 3.30GHz

    4GB RAM

    GeForce 605 1GB

    ……………………

    Problem dokładnie polega na tym ,ze nawet przy minimalnych opcjach graficznych nie da się grać!. Na starym kompie gdzie miałem:

    Win7

    2GB RAM

    Procesor AMD 2.30GHZ

    Grafika 256Mb

    I na minimalnych chodziło lepiej niż teraz! W grę dało się grać ,mimo długiego czasu wczytywanie , myślę że było około 20-30 FPS! A teraz jakoś 10-15 będzie.

    Czy ktoś wie w czym tkwi problem? Z góry dziękuje.

    CamperS77CamperS77
    Uczestnik
    Dołączył:07.2013
    Postów:1

    Witam . Chciałbym poruszyć taki mały problem który mam od samego początku . Kupiłem se Resident Evil 6 i oczywiście od razu zainstalowałem . Teraz postaram się dokładnie opisać co się wydarzyło :

    Uruchomiłem grę (przynajmniej sprubowałem) i niby gra uruchomiła się (dokładniej : czarny ekran) i pojawił się error dotyczący jakiegoś pliku z teksturami . Ale to najmniej ważne … po restarcie kompa gra się uruchomiła . Teraz sedno sprawy – przez pomyłke przy zmianie ustawień ekranu zmieniłem ,,Częstotliwość Wyświetlania` z 60Hz na 100 albo 110 (nie pamiętam) . Moje pytanie brzmi :

    ,, Jak można zmienić Częstotliwość wyświetlania w grze BEZ wchodzenia do niej`

    Dodam jeszcze że to edycja na Steam . Szukałem więc pliku z ustawieniami konfiguracyjnymi w folderze z gra ale nic takiego niema . Jedynie plik ,,default_mapping` . Jeśli jest jakiś sposób na zmiane Częstotliwości Wyświetlania bez włączania gry (monitor obsługuje 60Hz) to proszę o odpowiedź !

    P.S

    Komputer spełnia minimalne wymagania gry , a nawet niektóre opcjonalne .

    Chociaż jest poważniejszy problem ale pierw prosze o odpowiedź na ten pierwszy .

    Ten drugi polega po prostu na tym że jak gram w kampanie Leona(niewiem czy ma to znaczenie w tym przypadku) to przejde kawałek pierwszej misji i po ,,losowym` przerywniku filmowym wyskakuje mi error (jeśli mam podać jego treść to musze pierw ponownie uruchomić grę bo nie pamietam dokładnie treści) . Pierw wyskoczył error po chyba trzecim , potem po drugim … a potem kombinowałem właśnie z częstotliwością .

    Marlow4567
    Uczestnik
    Dołączył:07.2013
    Postów:1

    Witam!

    Mój problem wygląda najstępująco:

    Gra nie uruchamia się. Przez launcher nie ma nawet procesu , a jeżeli uruchomie grę przez .exe to proces gry pojawia się tylko na chwilę a później znika, Proszę o pomoc jak najszybciej.

    Menik200PL
    Uczestnik
    Dołączył:07.2013
    Postów:1

    Witam mam problem otóż mam oryginalną F1 2012 i tak pobrałem z Steam 7gb F1 no i zainstalowałem Aktualizacje i jak odinstalowałem zainstalowałem od nowa to wchodzi pokazuje Filmiki idzie dalej i po chwili wychodzi do windowsa moje Parametry

    Procesor AMD Althon II

    Karta Graficzna G-Force 9550GT

    Płyta Główna Asus

    2 GB ram

    Windows 7

    Czy ktos poradzi o co chodzi bo kupiłem grę za 110zł po premierze 4 dni no i teraz chce pograc jak by ktos mogł by mi zaradzic to prosze

    MOJE Gadu-Gadu:47675302

    xyz22222
    Uczestnik
    Dołączył:07.2013
    Postów:1

    Witam.Od kilku dni próbuje zainstalować grę Wiedźmin2 wraz z edycją rozszerzoną.Musiałem ściągać pojedyncze party do edycji rozszerzonej,gdyż inaczej internet mi nie pozwalał:). Po ściągnięciu zainstalowałem a następnie uruchomiłem launcher i zaczęło pobierać kolejne patche do 3.4.Kiedy jednak chciałem uruchomić grę wyświetlił mi się błąd fmodexl- coś w tym stylu który rozwiązałem.Później musiałem ściągnąć Hotfix,dzięki któremu uruchomiłem grę.Podczas gry a właściwie w prologu kiedy jestem na przesłuchaniu nie zależnie jakie odpowiedzi wybiorę to po ładowaniu wywala mnie z gry.Próbowałem wszystkiego co tylko się dało.

    -Reinstalacja gry kilka razy

    -Zwiększona ilość pamięci wirtualnej

    -Wpisywanie w cmd.exe

    -Ustawienia graficzne itp.Wszystko na najniższe.

    -Ustawienia rozdzielczości

    -Przeinstalowanie sterowników graficznych, Visual C++, .NET Framework, Direct X

    Parametry komputera:

    Procesor:pentium(R) Dual core cpu Cpu E6300 @ 2.80GHz 2.80GHz

    Pamięć ram:3 GB

    Typ systemu:64 bity

    Może komputer nie spełnia wymagań…

    I teraz moja prośba.Proszę o pomoc bo już nie mam pojęcia gdzie jej szukać i co zrobić.

    Reguluss
    Uczestnik
    Dołączył:07.2013
    Postów:1

    Kupiłem grę warhammer 4000 universum(7 sztuk) i znajdujące się w opakowaniu klucze są za krótkie…

    Karolina_Gnaś_IRKarolina_Gnaś_IR
    CD PROJEKT Moderator
    Dołączył:11.2011
    Postów:268

    Witaj,

    na pierwszej stronie wątku znajdują się linki do pomocy technicznej.

    Coco
    Uczestnik
    Dołączył:07.2013
    Postów:1

    Witam, pisze w sprawie problemu, bo nie znalazłem żadnego działu support czy ticket’ów. Mianowicie posiadam pudełkową wersję Wiedźmin II Zabójcy Królów, jednakże zgubiłem gdzieś CD2. Przeszukałem każde możliwe miejsce (włączając lodówke i łazienke). Z powodu formatu komputera postanowiłem zainstalować grę jeszcze raz a tu klops. Jeżeli istnieje jakakolwiek możliwość udostępnienia plików z płyty do pobrania lub cokolwiek to proszę o pomoc, bo nie chce ściągać jakiś kopii z sieci.

    bufoniasty
    Uczestnik
    Dołączył:07.2013
    Postów:1

    Witam!

    Piszę odnośnie polskiej wersji językowej gry `Gemini Rue`, otóż grę zakupiłem poprzez steam, na którym polska wersja nie jest dostępna. Czy jest możliwość udostępnienia spolszczenia wykonanego przez cdp? Chciałbym uniknąć ponownego zakupu tej samej gry, tylko z powodu wersji językowej. Pozdrawiam bufoniasty.

    SinuheSinuhe
    Uczestnik
    Dołączył:11.2011
    Postów:325

    Witaj Bufoniasty!

    Jeżeli kupiłeś grę przez Steam, to nie kupiłeś jej od cdp.pl 🙁 więc jeżeli zakupiona przez Ciebie wersja gry nie zawiera spolszczenia, to cdp.pl nic nie jest w stanie z tym zrobić. Natomiast co do możliwości ustawienia polskiej wersji językowej w ustawieniach Steam, zapytaj na forum cdp.pl (link w komentarzu przenoszącym Twój post do niniejszego wątku), na pewno doświadczeni gracze udzielą Ci wyczerpującej odpowiedzi i wskazówek do zmiany ustawień (o ile ich zmiana jest w tym przypadku możliwa).

    Niniejsze forum zostało stworzone jako miejsce komunikacji dla inwestorów, gracze komunikują się przez forum cdp.pl.

    Powodzenia,

    Sinuhe

    `Sim0
    Uczestnik
    Dołączył:08.2013
    Postów:1

    Witam.

    Parę dni temu kupiłem grę Delta Force Helikopter w Ogniu. Chciałem grać na trybie wieloosobowym ale musiałem wpisać CD-Key, którego nie mam, ponieważ w instalatorze pisze tak:

    http://imageshack.us/scaled/landing/708/yep5.png

    Gdy wchodzę w ten adres jest tak:

    http://imageshack.us/scaled/landing/38/gu0h.png

    Nie mam możliwości odebrania CD-Key’a, a także zagrania na trybie wieloosobowym. Proszę o interwencję w tej sprawie.

    SinuheSinuhe
    Uczestnik
    Dołączył:11.2011
    Postów:325

    @’Sim0

    Delta Force Helikopter w Ogniu to gra licząca sobie ponad 10 lat(!), więc opisane przez Ciebie informacje dotyczące instalacji nie są aktualne. Po pierwszym z zalinkowanych obrazków wnoszę, że kupiłeś grę wraz z magazynem PLAY nr 11/2010, tj. niemal trzy lata temu, a od tego czasu sporo się zmieniło, np. strona cdprojekt.pl została zastąpiona stroną cdp.pl. I właśnie do cdp.pl należy zwrócić się o pomoc w uzyskaniu klucza, formularz kontaktowy znajdziesz tu http://pomoc.cdp.pl/anonymous_requests/new

    Pozdrawiam,

    Sinuhe

Musisz być zalogowany aby odpowiadać w tym temacie.