Błąd instalacji Wiedzmin 3 mozliwe rozwiazanie problemu

  • dominik_8709
    Uczestnik
    Dołączył:05.2015
    Postów:1

    Witam wiele osob mialo blad podczas instalacji dysku 2………..u mnie bylo podobnie ale po 5 razie instalcji zmienilem sciezke instalacji na D:Program FilesThe Witcher 3 Wild Hunt mozna sprubowac wedlug uznania….u mnie to pomoglo i gra sie zainstalowala……..wiele nerwow mnie to kosztowalo ale ostatecznie sie udalo….pozdrawiam

    Qwerty
    Uczestnik
    Dołączył:05.2015
    Postów:3

    Ja mam ewidentnie uszkodzoną płytę nr 1 a konkretnie nie można skopiować pliku

    `setup_the_witcher3_wild_hunt-2.bin`. Próbowałem już na 3 napędach i nic ..

    Może ktoś uploadować ze swojej płyty ten plik ? Ewentualnie jest jakieś rozwiązanie poza pożyczeniem płyty od znajomego lub reklamacją ?

    Mam słabe łącze, więc dlatego zdecydowałem się na pudełko a tutaj niespodzianka ..

    Tarathelion
    Uczestnik
    Dołączył:03.2014
    Postów:74

    A próbowałeś ręcznie skopiować zawartość płyty przed instalacją?

    Zawiedziony
    Uczestnik
    Dołączył:05.2015
    Postów:1

    U mnie płyta nr 2 jest uszkodzona- tak samo sprawdzałem na trzech komputerach. Mam beznadziejne łącze więc opcja pobrania gry jest praktycznie niemożliwa.

    Śmiać mi się chce z siebie na myśl, że stałem w nocy w kolejce po grę i do rana walczyłem bezskutecznie z instalacją.

    JESTEM BARDZO ZAWIEDZIONY SUPPORTEM CD PROJECT- MAJĄ KLIENTA W GŁĘBOKO GDZIEŚ- TYDZIEŃ PISAŁEM O NIE MOŻLIWOŚCI ZAINSTALOWANIA DWÓJKI- BEZ ODPOWIEDZI!

    TERAZ NIE MOGĘ ZAINSTALOWAĆ TRÓJKI Z WINY PRODUCENTA I CO? ŻADNEJ POMOCY! IDĘ ODDAĆ GRĘ DO SKLEPU!

    Rzymian30
    Uczestnik
    Dołączył:05.2015
    Postów:1

    Ja mam to samo,kupiłem oryginała bo stwierdziłem że twórcą się należy,tylko ja nie gram a piraci grają,cd project ma mnie w dupie,piszą mi jakieś durne odpowiedzi że mam uszkodzony napęd,tylko próbowałem w grać gre na 3 komputerach i to samo,błąd przy 2 płycie,więc moje postanowienie jest takie że już nigdy nie kupię gry od cd project,kij wam w oko.PEACE!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    Qwerty
    Uczestnik
    Dołączył:05.2015
    Postów:3

    @Tarathelion

    Tak próbowałem skopiować i brakuje mi właśnie tylko tego jednego parta bin z pierwszej płyty.

    To jest jakaś kpina .. Gdybym wiedział to już dawno miałbym grę z preloadu. Najśmieszniejsze jest to, że CDP jest zalewany takimi problemami a nadal uparcie twierdzą, że problem leży po stronie użytkownika a nie wydawcy WSTYD !

    Jeżeli ktoś może udostępnić part bin nr 2 z pierwszej płyty to będę wdzięczny za pomoc.

    Lepiej pobrać na słabym łączu 4 GB niż 27 GB !

    doctorek
    Uczestnik
    Dołączył:05.2015
    Postów:2

    Niech się wypowie CDP w tej sprawie.

    Serio nie kombinujcie z tym instalowaniem.

    To nie nasza przecież sprawa jest.

    Wiem, że chcemy już zagrać w Wieśka … ale niech oni zajmą się rozwiązaniem tego problemu bo inaczej będą znowu siedzieć na jajkach i nic nie robić tak jak za czasów Wieśka 2. Dlaczego wspominam o Wiedźminie 2? Bo tam zrobili to samo … też duża liczba płyt była po prostu spartaczona. Jakie rozwiązanie dał CDP? W sumie to żadne nie licząc prośby o ściągnięcie z GOG. A to rozwiązanie to żadne rozwiązanie.

    GerniFlash
    Uczestnik
    Dołączył:05.2015
    Postów:1

    Macie racje, jeżeli CD project nic z tym nie zrobi, stracą mnóstwo fanów ja na pewno grę reklamuję,bo tak się nie postępuje z ludźmi, trzeba zrobić stajk i koniec, na gogie taki wolny transfer jest ze całą grę będe 2-3 dni pobierał więc nie opłaca sie, zapłaciłem 129 zł to wymagam aby wszystko działało.

    Vedelos
    Uczestnik
    Dołączył:05.2015
    Postów:5

    Własnie mam tak sam problem z Wiedźminem tak jak opisuje Dominik .Dziś właśnie kupiłem grę i raczej wymagam tego żeby wszystko działało sprawnie . Tutaj dołączam screen z błędem może wiecie może coś da się zrobić oprócz czekania http://zapodaj.net/60c2f9155aa35.png.html

    Twardy171
    Uczestnik
    Dołączył:05.2015
    Postów:3

    Ja znalazłem rozwiązanie. U mnie też był problem z dyskiem 2. Ale opcja jest taka: ściągacie program `RimhillEx` (do wyciszania napędów dvd – obniża prędkość odczytu [obrotów dysku]) ustawiacie prędkość na X4 – i kopiujecie z `uszkodzoniej` płyty pliki na hdd/ssd (pojedynczo). Mi za drugim razem udało się skopiować i potem podczas instalacji wskazałem mu pliki z dysku.

    Tarathelion
    Uczestnik
    Dołączył:03.2014
    Postów:74

    Możesz skorzystać z goga aby zainstalować grę prosto przez internet (kod do Goga masz bodajże w instrukcji). Zawsze możesz również reklamować grę.

    Vedelos
    Uczestnik
    Dołączył:05.2015
    Postów:5

    Własnie spróbuje tego sposobu co Twardy polecił bo moze faktycznie bedzie poprawa

    Vedelos
    Uczestnik
    Dołączył:05.2015
    Postów:5

    Ale jak jest niby porblem z CD to co mam iść normalnie z paragonem do sklepu gdzie kupowałem i żądać czego?

    Tarathelion
    Uczestnik
    Dołączył:03.2014
    Postów:74

    Na stronie wiedźmina masz temat dedykowany temu zagadnieniu. http://forums.cdprojektred.com/threads/36581-Przerwanie-instalacji-błąd-10?p=1676278#post1676278

    Poza tym tutaj masz oficjalne wsparcie techniczne – http://pl.cdprojektred.com/support/?support-product=wiedzmin-3

    Łatwiej tam znajdziesz odpowiedzi niż tutaj.

    Jeśli chodzi o reklamację, to gdzieś czytałem, że ktoś wymienił płytę na inną w sklepie. Inna sprawa, że jeśli spora część płyt jest uszkodzona, to nowa płyta też może się zaciąć. Wiem, że niektórym osobom udawało się przegrać zawartość płyty (plik) na pendrive i w ten sposób udało się zainstalować grę.

    Vedelos
    Uczestnik
    Dołączył:05.2015
    Postów:5

    Ale ja mam własnie problem w tym ze ja nawet nie mogę skopiować z DISC 2 danych

  • Musisz być zalogowany aby odpowiadać w tym temacie.